A native hotel offers world class mountain charm

 

Nestled in the foothills of the Smoky Mountains, Cherokee Hotel combines the coziness of a mountain lodge with the urban sophistication of a boutique hotel. The finish selection embraces that dichotomy as rustic ledge stone meets shimmering wallcoverings and patina'd metal columns meet honed granite floors.

 

NEWH Las Vegas
8th Annual HOSPY Award – Best Lobby, 2011

 
cherokeehotel_001_n3-2.jpg
IMG_7258.JPG
IMG_7229.JPG
harrahs-cherokee-hotel_083.jpg
creektower_n16.jpg

A tale of adobe, feather and pottery from the Desert

 

The rich cultural history of the Pueblo of Isleta inspired the new hotel and convention center with three metaphors influencing the architecture and design: adobe, feathers and pottery. The spatial experience includes a 7-story glass atrium with feather-like sunscreens; an outdoor "Spa-Jar" in the style of Isleta pottery, and a striking barrel vaulted pre-function space that mimics traditional adobe architecture.

 

NEWH Las Vegas
5th Annual HOSPY Award – Best Hotel, 2008

NEWH Las Vegas
5th Annual HOSPY Award – Best Lobby, 2008

4th Annual boutique DESIGN Award
Best Indoor/Outdoor Space, 2009

International Interior Design Association (IIDA)
Northland Chapter’s FAB Award – Best Hospitality Project, 2009

 

 
Isleta_Craves-sm-680x440.jpg
isletalobby_01-1.jpg
isletacc_11-1.jpg
PrefunctiontowardAtrium.jpg

Pachinko parlor meets Midwest on this Nordeast corner

 

Don't let the classical architecture on the exterior fool you: this place is straight out of Tokyo, with a bold mashup of Japanese culture and the Midwest. From the Manga wallpapered bathrooms to the reclaimed barnwood bartops, the interior is as diverse as the selection of sakes. The reclaimed white oak sushi bar overlooks the veteran sushi chefs and the open view kitchen showcases the "fireside grilling" on the Japanese coal-fired robata grill. For the finishing touch, local artists were commissioned to design the collection of Munny Dolls that adorn the walls.

 
masu-31_958cc5e0ce9e8b61b7d8ceb036d1f79e.jpg
masu-7_958cc5e0ce9e8b61b7d8ceb036d1f79e.jpg
2017-12-12.jpg

An established Seward corner gets a fresh Thai twist.

 

Fusion was the name of the game when designing Soberfish Thai & Sushi. When stepping into the empty digs of a neighborhood legend, the design of the interior had to carefully walk the line between Thai and Japanese; traditional and modern decor; uptown edginess and east side comfort. Uncovered terrazzo floors and original brick walls at once elevate the space and break it down into something more comfortable. The old world charm of the space serves as a backdrop for modern Thai photographs and traditional Japanese prints. With multiple levels and a glimpse into the private event space beyond the reclaimed geometric sliding wood wall, the dining room feels simultaneously roomy and cozy.

 

 
IMG_0173.JPG
Rendering - Dining.jpg
Rendering - Sushi_Tile.jpg

Why, sometimes I've believed as many as six impossible things before breakfast!

 

On an expansive, corporate campus for a software development company, the client is passionate about having building environments with strong thematic concepts that reflect the energy and creativity of the young workforce while maintaining a level of professionalism that is important to visiting customers.

The interior design of this building takes the visitor down the rabbit hole of absurdity that is Alice in Wonderland, with each wing of the building being as incongruent and colorful as the original story.

 

International Interior Design Association (IIDA)
Northland Chapter’s FAB Award – People's Choice, 2017

Starnet Worldwide Commercial Flooring
Excellence in Imagination – Gold, 2017

Starnet Worldwide Commercial Flooring
People's Choice – Silver, 2017

 

 

 
Findorff_Epic_Alice_Interior_LR_0109.jpg
Findorff_Epic_Alice_Interior_LR_0022.jpg
Findorff_Epic_Alice_Interior_LR_0032.jpg
Findorff_Epic_Alice_Interior_LR_0081.jpg
Findorff_Epic_Alice_Interior_LR_0088.jpg
Findorff_Epic_Alice_Interior_LR_0113-edit.jpg

Over the river and through the woods

 

The client wished to embody the spirit of the Brothers’ Grimm Fairytales in a traditional corporate office building, covering over 100,000 s.f.   To best honor the concept, it seemed requisite to place the visitor on a fairytale path where they could experience the quintessential “walk in the woods”. With limited views to the outside from the corridors, it was important to bring the outside in. This path needed to act as an actual tour route through the building for visitors, but also wayfinding for employees that need to locate landmarks like conference rooms and building exits.

 
20170926_104638.jpg
20170926_104702.jpg
20170926_105710.jpg
20170926_110608.jpg
20170926_111317.jpg
20170926_110808.jpg